Ufo’s en buitenaardse wezens houden de gemoederen al sinds mensenheugenis bezig. Ontvoeringen door aliens, vliegende schotels, leven op andere planeten. De ene persoon gelooft er niet in terwijl de ander zegt al regelmatig contact te hebben gehad met buitenaardse bezoekers. Niets is spannender dan tekens krijgen van buitenaards leven. Een duidelijk antwoord of aliens en Ufo’s echt bestaan, zullen we in ieder geval voorlopig nog niet krijgen. Desalniettemin blijft het een ontzettend interessant onderwerp. En waarom zouden wij moeten denken dat wij het enige intelligente leven in het heelal zijn.

Ufo’s horen bij alle culturen

Over de hele wereld hebben we enorm veel verschillende culturen. Iedere cultuur heeft zijn eigen gewoonten en gebruiken al dan niet met een bijbehorende geestelijke stroming. Wat opvallend is, is dat verschijningen van Ufo’s in alle culturen naar voren komt. In landen over de hele wereld wordt gesproken over onbekende vliegende objecten. Dit geeft wel aan dat de theorie over buitenaardse bezoeken en buitenaards leven niet gebonden is aan een bepaalde cultuur.

Roswell

Roswell in New Mexico is wellicht de belangrijkste pion in het vraagstuk of Ufo’s bestaan. In 1947 vond hier een crash plaats van wat vele mensen verspreid over de hele wereld beweren, een Ufo was. Sindsdien wordt Roswell gehuld in mysteries en complotten. In eerste instantie heeft het leger zelf gezegd dat er een vliegende schotel was gevonden, maar al snel werd dit bericht veranderd en zou het om een weerballon gaan. Dit was de start van al het ongeloof van mensen. Majoor Jesse Marcel was de officier die de rampplek moest onderzoeken en vond allerlei wrakstukken waar hij de herkomst niet van kon thuisbrengen. Flexibele wrakstukken die niet verbrand of gebroken konden worden bevatten allerlei niet te ontcijferen tekens. De majoor was zelf van mening dat het materiaal wel buitenaards moest zijn, vooral omdat er ook materiaal lag wat flinterdun was, maar wat je op geen enkele wijze kon beschadigen. Het was generaal Ramey wat de vragen van de majoor wilde weghalen en de complotten wilde ontkrachten door te zeggen dat het om een weerballon ging. Er zijn nog altijd heel veel onbeantwoorde vragen die alleen maar een groter mysterie van de crash bij Rosswell maken. Zo zouden er door een plaatselijke begrafenisondernemer lijkkisten voor kinderen gebracht nadat de wrakstukken waren geborgen. Majoor Marcel sprak zich ook niet direct uit over zijn twijfels, maar wachtte hier maar liefst 30 jaar mee. De grootste onbeantwoorde vraag is waarom de Amerikaanse regering zo’n enorme gebeurtenis in de doofpot wil stoppen? Al sinds mensenheugenis speculeren we over buitenaards leven, waarom mag een crash van een Ufo niet bekend worden. En waarom wordt er in eerste instantie wel over een crash van een vliegende schotel gesproken?

Heb je ook interesse in Galileo Galilei en de wetenschappelijke revolutie van astronomie? Lees dan vooral verder op onze site!